

Phone: 888-544-NPPA www.pharmacypurchasing.com Fax: 858-581-6372 info@pharmacypurchasing.com 4747 Morena Blvd., Suite 340, San Diego, CA 92117-3468

## Program Agenda - 2023 NPPA Conference (final-as of 7/27) August 14-17 ◆ Horseshoe Las Vegas, Nevada

**ACPE-Accredited CE Units:** 11.0 ACPE-accredited CE contact hours will be available for both Pharmacy Technician-Buyers and Pharmacists, including two (2) options for the required "Law" CE credit, as well as another for the required "Patient/Medication Safety" CE credit (as shown below).

## LOCATIONS FOR ALL EVENTS

**Opening Reception:** SkyView Rooms 5-6 (26th Floor of Horseshoe Resort Tower Convention Area)

**CE Lectures:** Platinum Grand Ballroom (Ground Floor, Resort Tower Convention Area)

**GPO Breakouts:** Grand Ballrooms & Palace Rooms (Ground Floor, Resort Tower Convention Area)

Meals Provided by NPPA: Gold Grand Ballroom (Ground Floor, Resort Tower Convention Area)

**Vendor-Exhibit Hall:** Event Center (Ground Floor, Resort Tower Convention Area)

### **MONDAY AUGUST 14**

- 5:00pm 8:00pm (SkyView Rooms 5-6, on 26th Floor of Horseshoe Resort Tower Convention Area)
  - a) Early Check-In & Onsite Reg for Attendees (also available on Tuesday morning)
  - b) Opening Reception for Attendees: dinner & dessert buffet with open hosted bar, and prize giveaways
    - ♦ Co-Sponsored by NPPA & Turbare Manufacturing, LLC (one of the Vendor-Exhibitors)

### **TUESDAY AUGUST 15**

• 7:30am – 8:30am (1 hour)

Check-In & Onsite Reg for Attendees (Grand Salon, in front of Grand Ballrooms)
Breakfast, provided by NPPA (Gold Ballroom)

• 8:30am – 8:45am (Platinum Ballroom, and all today's sessions unless otherwise noted) (15 minutes)

Opening Session - About NPPA, with Moderators of 2023 Conference (NOT FOR CE) Lyle Matthews, PharmD, MAM (Master of Arts & Management), Redlands, California Pamela Herold, CPhT, NPPA Event Assistant, Researcher & Editorial Assistant

• 8:50am – 9:50am (1 hour)

### Benefits Of Training Hospital Pharmacy Technicians As Backup Buyers

Elizavette Arellano, CPhT, Pharmacy Buyer, Marian Regional Medical Center (Dignity Health System), Santa Maria, California

**Mabel Stanley,** CPhT, Pharmacy Technician, Marian Regional Medical Center (Dignity Health System), Santa Maria, California



Phone: 888-544-NPPA www.pharmacypurchasing.com Fax: 858-581-6372 info@pharmacypurchasing.com 4747 Morena Blvd., Suite 340, San Diego, CA 92117-3468

# Program Agenda - 2023 NPPA Conference (final-as of 7/27) August 14-17 ◆ Horseshoe Las Vegas, Nevada

### **TUESDAY AUGUST 15 (continued)**

• 9:55am – 10:55am (1 hour)

The Pharmacy Buyer's Role In Patient & Medication Safety

**Fatimah Muhammad,** MPH, Director of 340B Pharmaceutical Services, Saint Peter's University Hospital, New Brunswick, New Jersey

\* Qualifies for Pharmacy "Patient/Medication Safety" CE requirement

• 11:00am – 12:00pm (1 hour)

**Processes For Implementing Changes In The Hospital Pharmacy** 

**Jaime R. Bracero**, PharmD, MBA, Vice President of Clinical Operations, Halifax Health Medical Center, Daytona Beach, Florida

• 12:00pm – 12:45pm: Lunch for Attendees, provided by NPPA (Gold Ballroom) (45 minutes)

• 12:50pm – 1:50pm (1 hour)

Preparing For A Natural Disaster In Hospital Pharmacies: Before & After The Storm Angela Westdorp, CPhT, RPT, Pharmacy Technician Distribution Specialist, Sarasota Memorial Hospital-Venice, North Venice, Florida

• 1:55pm – 3:10pm (1 hour & 15 minutes)

Drug Supply Chain Security Act (DSCSA) Information & Updates

**Ashley Moore,** MBA, CPhT-Adv, 340B ACE, Product Advisor-Pharmacy Analytics, Vizient, Inc., Irving, Texas

\* Qualifies for Pharmacy "Law" CE requirement

• 3:15pm – 3:25pm (10 minutes)

**Outstanding Buyer of the Year Awardees recognized** (NOT FOR CE) Award Program Sponsored by NPPA

• 3:30pm – 6:30pm: Vendor Exhibit Hall (Events Center, Ground Floor) (3 hours)

- With Door Prizes (six \$50 bills to randomly chosen attendees walking the hall, as selected by outside hotel representative not associated with NPPA or their attendees)
- Snacks provided & full bar available (with 1 non-alcoholic drink ticket per day provided to Attendees)



Phone: 888-544-NPPA www.pharmacypurchasing.com Fax: 858-581-6372 info@pharmacypurchasing.com 4747 Morena Blvd., Suite 340, San Diego, CA 92117-3468

# Program Agenda - 2023 NPPA Conference (final-as of 7/27) August 14-17 ◆ Horseshoe Las Vegas, Nevada

### **WEDNESDAY AUGUST 16**

• 8:00am – 9:00am: Breakfast, provided by NPPA (Gold Ballroom)

(1 hour)

• 9:00am – 10:00am (Platinum Ballroom, and all today's sessions unless otherwise noted)

(1 hour)

**Drug Shortages: Lessons Learned & Assumed Best Practices** 

**Bryan Neary**, MPA, Assistant Director of Pharmaceutical Supply Chain, University of Rochester Medical Center, Rochester, New York

**Jennifer Shaw,** CPhT, RPhT, Information Analyst-Oncology Pharmacy Procurement, University of Rochester Medical Center Strong Memorial Hospital-Wilmot Cancer Center, Rochester, New York

• 10:05am – 11:05am

(1 hour)

**USP 800-Handling Of Hazardous Drugs In Hospital Pharmacy** 

**Sarah Davis,** CPhT, BS, MA, 340B ACE, Lead Product Advisor-Pharmacy Analytics, Vizient, Inc., Irving, Texas

\*Qualifies for Pharmacy "Law" CE requirement

• 11:05am – 11:15am: Time to move to respective GPO Breakout Session locations

(10 minutes)

• 11:15am – 12:15pm: GPO Breakout Sessions (NOT FOR CE)

(1 hour)

**HealthTrust:** Palace Room 3 (across convention floor hallway from main lecture hall)

**Premier:** Bronze Grand Ballrooms 1 through 4 (on other end of lecture hall)

**Vizient\*:** Main NPPA lecture hall (Platinum Ballroom)

• 12:15pm – 1:15pm: Lunch, provided by NPPA (Gold Ballroom)

\*And—Lunch for Vizient members only (Silver Ballroom)

(1 hour)

• ,

Generating & Tracking Cost-Savings In Hospital Pharmacies

(45 minutes)

Cassi Prosper, CPhT, Pharmacy Technician Supervisor & Backup Buyer, Sutter Memorial Medical Center, Modesto, California, and Director/Lead Instructor of the Pharmacy Technician Program at Modesto Junior College, California

• 2:10pm - 3:10pm

• 1:20pm - 2:05pm

(1 hour)

Drug Waste & Reverse Distribution At 340B & Non-340B Hospital Systems

**Elizabeth Faust**, MHA, 340B ACE, Purchasing Compliance & Optimization Director, Apexus, LLC, Irving, Texas

**Bryan Neary,** MPA, Assistant Director of Pharmaceutical Supply Chain, University of Rochester Medical Center, Rochester, New York

• 3:15pm – 5:45pm: Vendor Exhibit Hall (Events Center-Ground Floor)

(2.5 hours)

- With Door Prizes (six \$50 bills to randomly chosen attendees walking the hall, as selected by outside hotel representative not associated with NPPA or their attendees)
- Snacks provided & full bar available (with 1 non-alcoholic drink ticket per day provided to Attendees)



Phone: 888-544-NPPA www.pharmacypurchasing.com Fax: 858-581-6372 info@pharmacypurchasing.com 4747 Morena Blvd., Suite 340, San Diego, CA 92117-3468

# Program Agenda - 2023 NPPA Conference (final-as of 7/27) August 14-17 ◆ Horseshoe Las Vegas, Nevada

### THURSDAY AUGUST 17

• 7:45am – 8:45am: Breakfast, provided by NPPA (Gold Ballroom)

(1 hour)

• 8:45am – 9:45am (*Platinum Ballroom, and for all sessions today*)

(1 hour)

Evolving Roles For Pharmacy Buyer-Technicians: Compounding, Reimbursement & 340B

Bryan McCormick, MBA, CPhT, Director of 340B Program-Corporate Pharmacy,

RWJBarnabas Health, West Orange, New Jersey

Anne Hameed, CPhT, CSPT, Oncology Pharmacy Technician,

RWJBarnabas Health-Hamilton, Hamilton Township, New Jersey

Berna Sweeney, BS, CPhT, Pharmacy Business Manager-Corporate Pharmacy,

RWJBarnabas Health, West Orange, New Jersey

• 9:50am – 10:50am (1 hour)

The U.S. Biosimilar Medication Market Outlook & Its Impact On Supply Chain Sophia Humphreys, PharmD, MHA, BCBBS, Director of System Pharmacy Formulary Management & Clinical Programs, Sutter Health System, Sacramento, California

• 10:55am – 11:30am (35 minutes)

NPPA Closing Session & Conference Wrap Up (NOT FOR CE)

- Wrap-Up & Reminders
- Final Day Prize Giveaway (two \$50 bills as drawn from names of those NPPA member-attendees still present, must be current NPPA member and present in the lecture hall, to be eligible)
- 11:30am 12:15pm: Lunch for Attendees, provided by NPPA (Gold Ballroom) (45 minutes)
- 12:15pm: Conference End/Adjournment